Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kolozsvári Szarvacskák

2011.12.03

img078-781566.jpg

images.jpg

Hozzávalók:

  • 20 dkg vaj
  • 25 dgk liszt
  • 2 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • fél cs. sütőpor
  • 5 dkg mandula v dió
  • fél citrom
  • vaníliás cukorral ízesített porcukor

 

Elkészítés: a vajat a liszttel gyorsan összedolgozzuk, azután a tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a darált mandulát v diót és a citrom reszelt héját is hozzáadjuk. Az egészet jól összegyúrjuk, és az így kapott zsíros tésztából ujjnyi vastag, hosszúkás rudacskákat formálunk. Kifli alakúra hajlítva kikent, kilisztezett tepsibe rakosgatjuk, majd előmelegített, forró sütőben megsütjük. A kis kifliket még forrón vaníliás cukorral ízesített porcukorban megforgatjuk.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.